ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στέλνουν πρωτομαγιάτικο μήνυμα

Στην ανακοίνωση για την ημέρα της Πρωτομαγιάς η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «τέταρτο μνημόνιο που έχει την υπογραφή των κ. Τσίπρα – Καμμένου». «Η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα ο φετινός εορτασμός να συμπέσει ουσιαστικά με το τέταρτο Μνημόνιο που έχει την υπογραφή των κ. Τσίπρα – Καμμένου» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή μέρα είναι σταθμός και αφετηρία μνήμης για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τους αγώνες και τις κατακτήσεις τους. Κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις που αμφισβητούνται και συνθλίβονται από νεοφιλελεύθερες, νεοσυντηρητικές αντιλήψεις» δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών – λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι απλά μια κοινωνική αναγκαιότητα, αλλά μια εθνική πολιτική προτεραιότητα» αναφέρει στο μήνυμά της για την Πρωτομαγιά η Δημοκρατική Αριστερα. «Η φετινή εργατική πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο που κυριαρχεί η δογματική λιτότητα, η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Να 'μουνα λέει, με τον σύντεκνο Καλλέργη στην πρώτη εργατική πρωτομαγιά (που δεν γιορτάστηκε πρωτομαγιά, αλλά την Κυριακή 2 Μαΐου του 1893). Να διαδηλώναμε «εις το αρχαίον στάδιον». Αιτήματα; «1) Την Κυριακήν καθ’όλην την ημέραν να κλείνουν τα καταστήματα 2) Να περιορισθή η εργασία των εργατών εις 8 ώρας…». Απλά πράγματα» αναφέρει σε μια σημειολογική ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης