ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα περιστατικά κοροναϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Πρόκειται για ένα 25χρονο από τη Λεμεσό και ένα 64χρονο από τη Λευκωσία, οι οποίοι ήταν δύο από τα συνολικά 50 περιστατικά που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και είναι θετικά στον ιό, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews.com. Ο Κύπριος υπουργός Υγείας τόνισε, ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εγρήγορση, καλώντας όλους να λαβουν μέτρα αυτοπροστασίας, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και άλλα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί.

«Σημαντικό είναι, ότι όσοι συμπατριώτες μας έχουν ταξιδέψει σε χώρες, όπου υπάρχουν περιστατικά, να αυτοπεριοριστούν» τόνισε ακόμη. Το ένα περιστατικό, είπε ο υπουργός, αφορά άνδρα 25 ετών από τη Λεμεσό, που επέστρεψε από το Μιλάνο στις 26 Φεβρουαρίου, είχε αυτοπεριοριστεί και στις δεύτερες εξετάσεις που υποβλήθηκε, φάνηκε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά άνδρα 64 ετών από τη Λευκωσία, επαγγελματία υγείας σε δημόσιο Νοσηλευτήριο, ο οποίος επέστρεψε από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου και σήμερα επικοινώνησε με ιατρικούς λειτουργούς, ότι εμφανίζει συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, πρόκειται για γιατρό. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, γίνονται έρευνες, για να διαπιστωθεί με ποιους είχε έρθει σε επαφή, ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Και οι δύο Κύπριοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, αρνητικές ήταν οι εξετάσεις για κοροναϊό στις οποίες υποβλήθηκαν στρατιώτες και μαθητές.