3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τα πρώτα καλά νέα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης

Θετικές ενδείξεις «βλέπει» ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας για τα λύματα στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει εφησυχάζουμε

Μιλώντας στον Real Fm 107,1 αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Όπως εξήγησε, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα -η οποία είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες με τον πρύτανη να «χτυπά» τότε τον «κώδωνα» του κινδύνου- καταγράφει πτώση.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Επισήμανε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.