ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τα σχολεία στη Θεσσαλία θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα» ξεκαθαρίζει η Μακρή

Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Θεσσαλίας, είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση πότε θα ανοίξουν.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Τριτολογίες“, εξήγησε ότι αναμένεται ενημέρωση από τους δημάρχους που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για τη στατική επάρκεια, τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων, καθώς και από το Υπουργείο Υγείας για το κατά πόσον είναι υγειονομικά ασφαλές να επανέλθουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα, γίνονται καθημερινά συσκέψεις για το θέμα.

«Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα, οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκείς…τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς πιο βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή», τόνισε η κα Μακρή.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ίσως εφαρμοστεί σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, σε πολύ λίγα σχολεία, εκεί όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τα παιδιά να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων.