ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον μαθητή που αρίστευσε στις Πανελλαδικές ενώ είχε χάσει τους γονείς του από κορονοϊό

Με τον Δημήτρη Καρακώστα, τον μαθητή από την Ναύπακτο που πέρασε στο πανεπιστήμιο με υψηλή βαθμολογία και αρίστευσε στις Πανελλαδικές παρόλο που είχε χάσει πρόσφατα τους γονείς του από κορονοϊό επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, ο μαθητής δέχτηκε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού που του έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία του αλλά και για τη δύναμη ψυχής που επέδειξε.Και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Tα 18.685 μόρια ήταν το δώρο του Δημήτρη στους γονείς του που πέθαναν από κορονοϊό. O Δημήτρης Καρακώστας συγκέντρωσε 18.685 μόρια ενώ μόλις λίγο καιρό πριν έχασε τους γονείς του από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, πριν δύο μήνες, η πόλη της Ναυπάκτου συγκλονίστηκε από τον απρόσμενο χαμό του 56χρονου πρώην αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα και της 51χρονης καθηγήτριας Νικολίτσας Μούρτου, οι οποίοι κατέληξαν από κορονοϊό σύμφωνα με το npress.gr. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο 56χρονος ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η 51χρονη μια καθηγήτρια που είχε κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη των μαθητών της.

Το άτυχο ζεύγος έχασε τη μάχη με τον ιό παλεύοντας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου του Ρίου, αφήνοντας πίσω τους τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις και τα άλλα τρία φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο ίδιος δεν ήθελε να δώσει εξετάσεις
Ο Δημήτρης πριν έναν χρόνο σημείωσε μια μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας και φέτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς θα έδινε τις πανελλήνιες λίγο καιρό αφότου έχασε τους δικούς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόταν στη Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μητέρα του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

Η θέλησή του όμως και η επιθυμία του να δικαιώσει τους γονείς του φαίνεται ότι αποδείχτηκαν ισχυρότερες από τη θλίψη με το νεαρό Δημήτρη να πιάνει 18.685 μόρια. Τα καλά νέα μάλιστα δε σταμάτησαν εκεί αφού και ένας ακόμη γιος της οικογένειας κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο παρά την τραγωδία που βίωσε.

 

ethnos.gr