ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα τελευταία λόγια του οικοδόμου στην Πάτρα πριν «σφάξει» τη γυναίκα του

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για το έγκλημα που συγκλόνισε την Πάτρα.

 

«Αυτό ήταν τελείωσε. Τώρα θα πεθάνεις…», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο 60χρονος συνταξιούχος οικοδόμος πριν πάρει σε κατάσταση αμόκ ένα μαχαίρι και δολοφονήσει τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή των Ιτέων.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε την Κυριακή στις 1.30 τα ξημερώματα και δυστυχώς δεν είχε μόνο θύμα την 57χρονη γυναίκα. Και αυτό γιατί ο 60χρονος αφού κατάφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος της γυναίκας του, στη συνέχεια μαχαίρωσε στο θώρακα τον 30χρονο γιο του, ο οποίος είχε πάει στην Πάτρα για να τους επισκεφτεί.

Ο 30χρονος, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος και ζει μόνιμα στην Αθήνα λόγω της δουλειάς του, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά από κρίσιμη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο θώρακα.

Την ώρα της επίθεσης κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι άκουσε τον καυγά ανάμεσα στο πατέρα και τη μητέρα του και σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι γίνεται ο πατέρας του τον μαχαίρωσε «τυφλά» ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Οι γείτονες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τον άκουσαν να ουρλιάζει και να εκλιπαρεί για βοήθεια και τότε εκείνοι κάλεσαν για βοήθεια. «Πατέρα μη», ήταν η φράση που μπόρεσαν να ακούσουν οι αυτήκοες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε συχνά καυγάδες με αποτέλεσμα η γειτονιά πολλά βράδια να τους ακούει να διαπληκτίζονται πολύ έντονα. Η μεταξύ τους σχέση επιδεινώθηκε από τις αρχές του καλοκαιριού με τον οικοδόμο να φτάνει στο σημείο να χτυπάει την 57χρονη και εκείνη να κυκλοφορεί με μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η βασική αιτία των καυγάδων, όπως λένε πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν η παθολογική ζήλια του 60χρονου, ο οποίος πίστευε ότι η σύζυγός του δεν του ήταν πιστή. Την κατάσταση φέρεται να χειροτέρεψε τον τελευταίο καιρό το γεγονός ότι ο συνταξιούχος δεν ήταν καλά ψυχολογικά με συνέπεια να μεγαλοποιεί καταστάσεις. Ο γιος της οικογένειας ήξερε γι’ αυτά τα προβλήματα αλλά πιθανότατα η απόσταση δεν του επέτρεπε να έχει τόσο καλή εικόνα για την έκταση του προβλήματος. Η 57χρονη –κατά πληροφορίες- προσπάθησε πρόσφατα να εγκαταλείψει τον άντρα της αφού η ζωή της είχε γίνει ανυπόφορη, γεγονός που έγινε αιτία για να εξαγριωθεί ακόμα περισσότερο ο συζυγοκτόνος. Το ζευγάρι είχε καλέσει το παιδί τους να τους επισκεφτεί στην καλοκαιρινή του άδεια στο πατρικό του σπίτι.

Κρίσιμες ώρες

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν από χθες στο Νοσοκομείο της Πάτρας δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, ενώ κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του οι επόμενες ημέρες. Ο πατέρας του συνελήφθη λίγες ώρες μετά το έγκλημα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην είσοδο του νέου λιμανιού της Πάτρας, από όπου δεν αποκλείεται να σχεδίαζε να φύγει με το πλοίο.

Στο κρατητήριο έμοιαζε να βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης, καθώς άλλοτε παραδεχόταν στους αστυνομικούς την πράξη του και άλλοτε όχι. «Δεν θέλει να μιλήσει. Όταν άνοιξε λίγο το στόμα του μας είπε μπερδεμένα πράγματα. Τον παρακολουθεί από χθες ειδικός ψυχολόγος. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το τι έχει συμβεί», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Πιθανότατα σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 Τραγωδία στην Πάτρα! Έσφαξε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του γιου τους