ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα – Κάνουν «απόβαση» στο Σύνταγμα – «Έμφραγμα» από τα μπλόκα

Την κάθοδό τους στην Αθήνα, προκειμένου να συντονιστούν με όλες τις επαγγελματικές ομάδες ενάντια στο ασφαλιστικό, αποφάσισαν οι αγρότες, στην Πανελλαδική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια. Τα τρακτέρ θα κάνουν «απόβαση» στην πρωτεύουσα την Παρασκευή και, όπως διαμηνύουν, θα παραμείνουν έξω από τη Βουλή για τρεις ημέρες.

Εκτός από το μπλόκο των Τεμπών, που αποστασιοποιήθηκε από τις γενικές κινητοποιήσεις, τα συντονιστικά όλης της Επικράτειας, αποφάσισαν να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και από αύριο προχωρούν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου, παρακαμπτήριων οδών, τελωνείων και λιμένων. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εισηγήθηκε, και έγινε αποδεκτή, ο πρόεδρος των Αγροτών της Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος έχει μαζί του το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών μπλόκων της Ελλάδας. 

Οι αγρότες ετοιμάζονται για την τελική μάχη και θέλουν στο πλευρό τους όλη την κοινωνία, καθώς -όπως επισημαίνουν- οι διεκδικήσεις ενάντια σε αυτό το «ασφαλιστικό-λαιμητόμο», αφορούν όλους τους ασφαλισμένους και είναι ζήτημα επιβίωσης για το σύνολο του παραγωγικού ιστού της χώρας. 

Η συμμετοχή στην σύσκεψη ήταν μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς, στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας ανταποκρίθηκαν μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. Βασικός στόχος της σημερινής πανελλαδικής συνάντησης ήταν ο συντονισμός και συγχρονισμός για την κλιμάκωση του αγώνα και γι'αυτό από νωρίς προσήλθε πλήθος αγροτών στην περιοχή.

Στη συνάντηση, πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, χθες το βράδυ, δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών. Επίσης, μετά από σχετική τους απόφαση, τα Τέμπη άνοιξαν το μεσημέρι της Κυριακής μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρις τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ξανακλείσουν εκ νέου, επίσης, για 24 ώρες.