slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τα τρία μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι για να αποτραπεί γενικό lockdown!

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα ολικό lockdown, οι ειδικοί θα συζητήσουν για τρεις παρεμβάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να ανακοπεί η νέα έξαρση της πανδημίας, κυρίως στις περιοχές που έχουν μπει στο «κόκκινο».

Ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθεί είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα. Ένα μέτρο που ήδη ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές πλην της Αττικής, για την οποία κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν πως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί λόγω του πληθυσμού και της συμφόρησης που μπορεί να προκληθεί τις ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μία δεύτερη παρέμβαση που αναμένεται να συζητήσουν οι λοιμωξιολόγοι είναι το ενδεχόμενο πιο αυστηρών τοπικών lockdown. Υπάρχουν περιοχές στην επικράτεια όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όπως η Αχαΐα και έτσι στο τραπέζι μπαίνει η αυστηροποίηση των μέτρων σε αυτές ώστε να αποφευχθεί ένα ολικό lockdown.

Το τρίτο ζήτημα το οποίο απασχολεί, είναι τα σχολεία. Εξακολουθούν να υπάρχουν «φωνές» που λένε πως πρέπει να κλείσουν, αλλά και άλλες που θεωρούν πως δεν αποτελούν εστία μετάδοσης σε βαθμό που να δικαιολογείται ένα νέο κλείσιμο. Στην κυβέρνηση πάντως, πηγές που επικαλείται το iefimerida.gr, αναφέρουν πως δεν εξετάζεται το κλείσιμο των σχολείων, ούτε στα γυμνάσια και τα λύκεια, αλλά ούτε και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, προς το παρόν.