ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταλαιπωρία στο λιμάνι της Κέρκυρας – Γιατί δεν μπορούσε να φύγει το πλοίο!

Ταλαιπωρία για 104 επιβάτες πλοίου που υπέστη μηχανική βλάβη χθες στο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν μπλέχτηκαν δίκτυα στον άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ‘ΗΛΙΔΑ ΙΙ’ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 43, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Γαΐου Παξών για νέο λιμένα Κέρκυρας, με εκατόν τέσσερις (104) επιβάτες και ενώ βρισκόταν 3 ν.μ. από λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι μπλέχτηκαν δίκτυα στον άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με συμβατική πλεύση στο νέο λιμένα Κέρκυρας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Άμεσα στελέχη επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν επί του πλοίου και επαγγελματίας δύτης προέβει σε απεμπλοκή των δικτύων από τον αριστερό άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Στη συνέχεια κατά τη δοκιμαστική εκκίνηση της αριστερής μηχανής διαπιστώθηκε βλάβη του δεξιού στροβιλοφυσητήρα (turbo) , στο δεξί μπλοκ, αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ ΗΛΙΔΑ ΙΙ, μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.