ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους «τσίμπησαν» για διάρρηξη αλλά τους «βλέπουν» και σε άλλες κλοπές

Ακριβώς με την συμπλήρωση ενός έτους από τη διάρρηξη που είχε γίνει σε ένα γραφείο στην Πάτρα, η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας οδήγησε στην εξιχνίασή της και την ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων αλλοδαπών, που θεωρείται βέβαιο ότι εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές.

Τα ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου του 2023, οι δράστες είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 50.000 ευρώ και μια καταγραφική συσκευή, ενώ προκάλεσαν και φθορές στους υπολογιστές του γραφείου. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους σε περιοχές της Αττικής, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 34.550 ευρώ, 26 λέι Ρουμανίας, 24 λίρες Αγγλίας, δυο αλυσίδες, δυο δαχτυλίδια, ένα ρολόι, δυο drone, δυο μίνι κάμερες και ένα χρηματοκιβώτιο, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ευρήματα που δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών και συγκεκριμένα ένα ειδικό διαρρηκτικό εργαλείο για παραβίαση ομφαλών κλειδαριάς, πλήθος κλειδιά, τρία καπέλα τζόκεϊ, ένα ζευγάρι κιάλια, μια φιάλη οξυγόνου, ένα ορειβατικό σχοινί, τρεις ψηφιακούς σκληρούς δίσκους, ένα σακίδιο πλάτης, πλήθος γάντια εργασίας, φακούς κεφαλής και πλήθος κατσαβίδια, λάμες, γαλλικά κλειδιά, δραπανοκατσάβιδα και εργαλεία θραύσης τζαμιών.

Στην κατοχή των αλλοδαπών, κατασχέθηκαν ακόμη δυο αυτοκίνητα, πέντε πακέτα σύνδεσης τηλεφωνίας, έξι κινητά και πέντε κάρτες sim, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.