ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος εποχής για το Cataralla στην παραλία Γλυφάδας – Το γκρέμισαν μπουλντόζες

Το θρυλικό κλαμπ με τους φοίνικες στην παραλία της Γλυφάδας είναι πια παρελθόν. Το ξακουστό μπαράκι που ήταν χτισμένο στην κορυφή της χερσονήσου της παραλίας της Γλυφάδας, με απέραντη θέα στον Σαρωνικό κατεδαφίστηκε.

Το Cataralla με την «χλιδάτη» πισίνα του με τα χρόνια παρήκμασε, άλλαξε όνομα και χέρια και τελικά εγκαταλείφθηκε, περνώντας τελικά στον δήμο Γλυφάδας.

Στα πλαίσια της ευρύτερης ανάπλασης της περιοχής το μαγαζί κατεδαφίστηκε πλέον στο σημείο που έστεκε μόνο οι φοίνικες έμειναν όρθιοι.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, «το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία. Θα γίνει πολύ σύντομα ένα τοπόσημο σύγχρονης, καλαίσθητης και λειτουργικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και πάνω από όλα προς τον πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ανάπλαση, στη θέση του θρυλικού κλαμπ θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος και προβάσιμος χώρος, με υποδομές για μικρούς και μεγάλους.

«Από εκεί θα περνά και ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά μήκος όλης της ακτογραμμής» αναφέρει ο Γιώργος Παπανικολάου.