ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Τέλος η παράταση της σύνταξης λόγω κορωνοϊού για τους γιατρούς! Ποιοι θα παραμείνουν στα νοσοκομεία

Οι γιατροί που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του 2020, αλλά πήραν παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου του 2021 ώστε να στηρίξουν το ΕΣΥ λόγω το κορωνοϊού, αποχωρούν από τα νοσοκομεία!

Συγκεκριμένα, οι γιατροί θα παραμείνουν στα δημόσια νοσοκομεία για 10 μέρες ακόμα. Η παράταση είχε δοθεί με τροπολογία του υπουργείου Υγείας τον Νοέμβριο του 2020 και είχαν δικαίωμα να παραμείνουν έως το τέλος Ιουνίου του 2021, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ορισμένες ειδικότητες γιατρών φαίνεται ότι θα λάβουν παράταση, καθώς το υπουργείο Υγείας προωθεί κάποιες εξαιρέσεις κυρίως για να στηριχθούν τα νοσοκομεία με δεδομένο ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη και οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Οι εξαιρέσεις θα αφορούν σε ειδικότητες που δεν μπορούν να βρεθούν αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον από νέους γιατρούς που έχουν φύγει για το εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών είναι η ειδικότητα της αναισθησιολογίας που παρουσιάζει περιορισμένο αριθμό ενδιαφερόμενων γιατρών για να εργασθούν στο ΕΣΥ και οι ελλείψεις είναι μόνιμες.

Γι αυτό και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους είναι προς συνταξιοδότηση να παραμείνουν για ένα διάστημα ακόμη και πιθανότατα για 6 μήνες. Δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα θα εξετασθεί εάν επαρκούν οι Παθολόγοι, οι πνευμονολόγοι και οι εντατικολόγοι στο ΕΣΥ, ώστε να διατηρηθούν στο σύστημα ορισμένοι και να παρέχουν υπηρεσίες λόγω του covid.

Αξιοσημείωτο είναι όπως μεταφέρουν πηγές του ethnos.gr, ότι θα εξετασθούν κατά περίπτωση τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν παρουσιάζουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ώστε κατ’ εξαίρεση να δοθούν παρατάσεις σε γιατρούς που είναι προς συνταξιοδότηση.