ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη δράση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στη Πελοπόννησο

Στα χέρια της αστυνομίας «έπεσαν» μέλη σπείρας που διακινούσαν ναρκωτικά στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας που εκτελέστηκαν παράλληλα σε διάφορες περιοχές στην Πελοπόννησο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με τη συνεργασία συναδέλφων τους της Ασφάλειας Σπάρτης και Κορίνθου και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 45 ως 67 χρόνων, ενώ ένας 53χρονος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Όλοι τους ήταν μέλη της σπείρας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019 σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.
Στα σπίτια των μελών της οργάνωσης, αλλά και σε αποθήκες και οχήματα, οι εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλοι ανακάλυψαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους τριών κιλών και 914 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», 40 ναρκωτικά χάπια και λαθραίο καπνό βάρους 52 γραμμαρίων.
Παράλληλα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με 14 φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, τρεις ψηφιακές ζυγαριές, έξι κινητά, δύο οχήματα και 420 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα.