ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη δράση συμμορίας που λήστευε καταστήματα στο Περιστέρι – Απειλούσαν τα θύματα με ψεύτικο όπλο!

Στα χέρια της αστυνομίας «έπεσαν» τρία μέλη συμμορίας που είχε διαπράξει, από τις αρχές του έτους, τουλάχιστον δυο ληστείες και μια απόπειρα στη περιοχή του Περιστερίου.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μέσα από τις κάμερες, τα δρομολόγια που χαρτογράφησαν, τις καταθέσεις των θυμάτων και αλλά στοιχεία που είχαν στην διάθεση τους, οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση των δραστών και τελικά στον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, στις αρχές του 2023, λήστεψαν γνωστό ζαχαροπλαστείο κοντά στο μετρό του Αγίου Αντώνιου με τη λεία τους να ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

Ο επόμενος στόχος τους ήταν ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην οδό Παναγή Τσαλδαρη επίσης στο Περιστέρι, στις 3/3/2023.

Πέντε μέρες αργότερα, επέστρεψαν και πάλι στο συγκεκριμένο ανταλλακτήριο. Ο ένας από τους τρεις εμφανίστηκε ως κούριερ, με μηχανάκι, παριστάνοντας πως ήθελε να παραδώσει ένα ογκώδες κουτί. Η υπάλληλος πείστηκε να ανοίξει την πλαϊνή πόρτα για να χωρέσει το εν λόγω κουτί και τότε πραγματοποίησε τη ληστεία.

Κατάφερε μάλιστα να αρπάξει περίπου 2.500 ευρώ, 5.000 λίρες Αγγλίας και 4.200 δολάρια ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της δράσης τους, απειλούσαν τα θύματα τους με όπλο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ήταν κρότου.

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση εκτιμούν πως εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν ταυτοποιηθεί.