ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στην παράνομη στάθμευση σε ράμπες και διαβάσεις ΑΜΕΑ από τον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας βάζει τέλος στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» αισθητήρων.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 56 ειδικοί αισθητήρες στο κέντρο της Κηφισιάς, την Νέα Ερυθραία και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέσω της πλατφόρμας επίβλεψης λαμβάνονται δεδομένα τα οποία ενημερώνουν για την κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά για την κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα εμποδίζοντας τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία. Το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ειδοποιείται  σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις και μέσω φορητών συσκευών, ενημερώνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι και θα παρεμβαίνουν άμεσα.

«Το έργο αυτό δεν λειτουργεί τιμωρητικά σε καμία περίπτωση. Οι έξυπνοι αισθητήρες είναι ένα πολύτιμο εργαλείο αποτρεπτικής στάθμευσης που ενισχύει τις προσπάθειές του Δήμου Κηφισιάς, στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρία, οι οποίοι βρίσκονται  αντιμέτωποι με την αυθαίρετη συμπεριφορά δεκάδων οδηγών. Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους,  σε όλους του δημόσιους χώρους, ώστε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική και πιο ανθρώπινη.Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα που όλοι θέλουμε» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο οποίος μαζί με μέλη του προεδρείου την επιτροπής Προσβασιμότητας, Νικόλαο Γεωργούλη και Γεράσιμο Πόλη, παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες και ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου, από τον Αντιδήμαρχο Υποδομών και Μελετών, Γιάννη Διονυσιώτη ο  οποίος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την εταιρεία Urban Mobility για την εκτέλεση του.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσβασιμότητας, Νικόλαος Γεωργούλης ανέφερε: «Η δέσμευση του Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο κοινωνικού έργου, γίνεται πράξη. Προχωράμε δυναμικά, προσπαθούμε και θα επιτύχουμε τους επόμενους στόχους μας για την καλύτερη προσβασιμότητα στο δήμο μας».