ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστια γκάφα του ΕΟΤ, έβαλε πλάνα από τους Ολυμπιακούς του Χίτλερ στο σποτ για τον τουρισμό!

eot

Άρον άρον αποσύρθηκε, λίγες μόνο ώρες μετά την παρουσίαση του, το 12λεπτο βίντεο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ, από το υπουργείο Τουρισμού, για να διορθωθεί μετά την απίστευτη γκάφα στην οποία υπέπεσε ο οργανισμός τουρισμού.

Το τεράστιο μάλιστα λάθος αποκάλυψε ο Guardian με το δημοσιεύμα του να κάνει τον γύρο του κόσμου και να φέρνει σε δύσκολη θέση το ελληνικό υπουργείου τουρισμού που προσπαθεί να μαζέψει τώρα τη γκάφα και να μειώσει στο ελάχιστο τις αρνητικές επιπτώσεις και τις εντωπώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Η ταινία με τίτλο «Θεοί, Μύθοι, Ήρωες» που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο την Τετάρτη, στο πλαίσιο του World Travel Market, περιελάμβανε σκηνές από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 του Χίτλερ στο Βερολίνο!

guardianΤο λάθος επισήμανε στους Έλληνες αξιωματούχους που βρίσκονταν στο Λονδίνο για την διεθνή τουριστική έκθεση η εφημερίδα Guardian.

Το προσβλητικό βίντεο, όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα, περιείχε εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Ο Guardian επεσήμανε το λάθος σε Έλληνες αξιωματούχους οι οποίοι αφαίρεσαν αμέσως το βίντεο από το Youtube.

«Ηταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», εξήγησε στον Guardian ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Πάνος Λειβαδάς.

ολυμπιακοι αγωνες

Ο Χίτλερ είχε χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου για να προωθήσει τα ιδεώδη του Ναζισμού και ήταν οι πρώτοι όπου διεξήχθη τελετή της Ολυμπιακής φλόγας. Στο βίντεο, εμφανίζεται ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής- στα πρότυπα της Χιτλερικής προπαγάνδας– εμφανίζεται να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό.

Το πλάνο είναι από το υλικό της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ. Η σκηνή κρατά ελάχιστα, πριν εμφανιστεί μία άλλη, από πιο πρόσφατες αντίστοιχες τελετές.

Σε τεχνική παράβλεψη απέδωσαν το λάθος οι Έλληνες αξιωματούχοι, λέγοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί αδικαιολόγητη έμφαση σε αυτό, τη στιγμή που ο τουρισμός της Ελλάδας καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις.

Πάντως ο Guardian, επισημαίνει ότι το σχεδόν 12 λεπτά διαφημιστικό, δεν έτυχε της καλύτερης αποδοχής, ενώ βρίσκει ανεξήγητο το λόγο που η ταινία αρχίζει στη Νέα Υόρκη, με αφηγητή έναν Αμερικανό που συμμετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1984, χωρίς να προβάλλει τίποτα από τη σύγχρονη εικόνα της χώρας ή τους νέους καινοτόμους Έλληνες.