slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες στο Αρκαλοχώρι! Τί λένε οι σεισμολόγοι!

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη και ειδικά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, στις 05:44 το πρωί της Τετάρτης, μια νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ο σεισμός είχε ένταση 4,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,7 χιλιόμετρα.

Λίγο πριν τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε σημειωθεί δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της Κλίμακας Ριχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο 4 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος ήταν στα 11,6 χλμ.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμα μια σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος στα 8 χλμ, ενώ είχε προηγηθεί ακόμα ένας στα 3,4 Ρίχτερ λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας πως η δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό στην περιοχή.