ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις μετά από εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια στη Μονεμβασιά

Με μια οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας Σπάρτης, της Ο.Π.Κ.Ε. και των τμημάτων Ευρώτα και Γυθείου σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών για ναρκωτικά και παράνομα όπλα, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στις ιδιοκτησίες τους, στην κατοικία του 55χρονου βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 213,5 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 48χρονου και του 24χρονου και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν μαζί με τον δεύτερο 55χρονο κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχαν παράνομα, ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 19 εκατοστών, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, 16 σπόροι, εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα καπνογόνο, ένας μπαλτάς και δυο ξύλινα ρόπαλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράβασεις των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα είδη πυροτεχνίας κατά περίπτωση.

Ο ένας είχε τα ναρκωτικά κι ο άλλος τις συσκευασίες

Αξιοποιώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνες στα σπίτια δύο ανδρών στο Αγρίνιο και κατέσχεσαν σε αυτό του ενός 717 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 430 ευρώ και ένα κινητό και σε αυτό του δεύτερου 335 ευρώ, πλήθος νάιλον συσκευασίες και δύο κινητά. Και οι δυο συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.