slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέταρτο 24ωρο πύρινου εφιάλτη! «Ανάσα» σε Αττική και Λουτράκι, «κόλαση» στη Ρόδο! Η κατάσταση σε όλα τα μέτωπα (BINTEO)

Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Δυτική Αττική και Λουτράκι έδωσαν για ακόμη ένα βράδυ οι  δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που μαίνεται στην περιοχή Έμπωνας Ρόδου σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και τα εναέρια μέσα, συνδράμοντας με τη σειρά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ειδικότερα, στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Κλειστή  είναι η επαρχιακή οδός Οινόης – Μαγούλας

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN