3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θα μπορούσε να είχε σωθεί» λέει για τον 16χρονο πυγμάχο ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης! Πώς εξηγεί το αιμάτωμα!

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε για τα αίτια του θανάτου του Βασίλη Τόπαλου.

«Από την ιατροδικαστική εξέταση που υπεβλήθη ο 16χρονος πυγμάχος, προκύπτει ότι υπήρχε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, δηλαδή μία συλλογή αίματος, μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου. Αυτή η συλλογή για να δημιουργηθεί και για να αρχίσει να πιέζει τον εγκέφαλο για να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα, θέλει κάποιο χρόνο. Στην συνέχεια βλέπουμε ότι ο 16χρονος πυγμάχος καταρρέει, οπότε βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας του αιματώματος. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αυτό το αιμάτωμα δημιουργήθηκε ώρα πριν. Συνεπώς η αιτία πρέπει να μεταφερθεί πριν τη λιποθυμία. Θεωρώ ότι η πτώση του δεν είναι η αιτία» τόνισε.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι το χτύπημα που προκάλεσε την αιμορραγία εντοπίζεται την ίδια ημέρα, δηλαδή στην προπόνηση που προηγήθηκε της ζάλης.

Ο ιατροδικαστής μάλιστα εξήγησε ότι ο Βασίλης Τόπαλος θα μπορούσε να είχε σωθεί.

«Συνήθως τα υποσκληρίδια αιματώματα αντιμετωπίζονται με μία αποσυμφόρηση και μία νοσήλια με στενή παρακολούθηση» είπε, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η αιμορραγία ήταν πάρα πολύ έντονη, εκτεταμένη και είχε επιπλοκές, σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενούς.

Δείτε όσα είπε στο OPEN