ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα προχωρήσουμε χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος διεμήνυσε για τη διαχείριση απορριμμάτων ο Χατζηδάκης

Στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Κοζάνη, βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και απευθυνόμενος στους δημάρχους και τα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ είπε: «Εσείς δείχνετε τον δρόμο στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το όραμα και το σχέδιο που έχει η ΔΙΑΔΥΜΑ για την ίδρυση και δημιουργία πάρκου κυκλικής οικονομίας, ένα όραμα «που ταιριάζει με τους στόχους της κυβέρνησης, αλλά και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισήμανε ότι -με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί- το επόμενο διάστημα «θα δημιουργηθούν 17 αντίστοιχα εργοστάσια διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι ο στόχος που έχει τεθεί «είναι τέτοιες μονάδες να δημιουργηθούν σε κάθε σημείο της χώρας».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για την εγκατάσταση μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στα γεωγραφικά τους όρια, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος».

Διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με την Ευρώπη στη διαχείριση των απορριμμάτων» και υπογράμμισε ότι «από το επόμενο ΕΣΠΑ, η Ευρώπη θα κλείσει τον κύκλο χρηματοδότησης των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, άρα πρέπει να προλάβουμε έχουμε «ηράκλειο» έργο μπροστά μας», κατέληξε.