ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα βράσει η Ελλάδα το επόμενο τριήμερο – Έως και τους 41 θα δείξει το θερμόμετρο

Το κύμα του καύσωνα που ήδη πλήττει τη χώρα μας αναμένεται να κορυφωθεί το τριήμερο από την προσεχή Τετάρτη έως την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

 

 

 

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, αύριο Τρίτη, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως στις Σέρρες, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 33-35 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένη θα είναι η υγρασία, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

Ωστόσο, η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την προσεχή Τετάρτη και έως την Παρασκευή. Η θερμοκρασία, κατά μέσο όρο, θα ανεβεί στους 39-41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα θα σκαρφαλώσει στους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.

Η έξοδος του καύσωνα αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέσα στο Σαββατοκύριακο 2-3 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά: 

1. Αύριο Τρίτη (28/7/15) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς. 
2. Το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη – Παρασκευή (29-31/7/15) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλή επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 39-41 βαθμούς και στις νησιώτικες περιοχές τους 35-37 βαθμούς (κυρίως στο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου). 

3. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (31/7/15) και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο (01/08/15) 

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των υψηλών θερμοκρασιών. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Διαβάστε επίσης: