ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάλαμο αρνητικής πίεσης δημιουργεί το 401 ΓΣΝΑ

Στη δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης έχει προχωρήσει το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το 251 ΓΝΑ και το ΝΝΑ στην περιοχή της πρωτεύουσας και το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, έχουν επιλεγεί ως «νοσοκομεία υποδοχής» τυχόν ασθενών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και εμφανίζουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε λοίμωξη από κορωνοϊό.

Ο συγκεκριμένος θάλαμος δεν έχει καμία επικοινωνία με το υπόλοιπο νοσοκομείο, έχει αυτόνομο σύστημα εξαερισμού και εντός του είναι εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός ΜΕΘ. Η είσοδος σε αυτόν θα γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και με χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης.

Επιπλέον, για την είσοδο στο θάλαμο έχει προβλεφθεί η λειτουργία διπλής πόρτας με εσωτερικό κενό, όπως αυτές που λειτουργούν στις εισόδους των τραπεζών, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως το σφράγισμα του θαλάμου και η απομόνωσή του από τον εξωτερικό χώρο. Αντίστοιχο θάλαμο χαμηλής πίεσης διαθέτει και το ΝΝΑ.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το 401 Γενικό Νοσοκομείο, ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης η τοποθέτηση στην είσοδό του ειδικά διαρρυθμισμένων κοντέινερ, εντός των οποίων εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα υποδέχεται και θα εξετάζει τους ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχα, δυσκολίας στην αναπνοή και πυρετό. Εκεί, οι γιατροί θα λαμβάνουν το ιστορικό των ασθενών με σχολαστικό τρόπο και σύμφωνα με το παραπεμπτικό που έχουν λάβει και θα αποφασίζουν για τη συνέχεια.