ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος Φουρνατζόπουλου: «Ανέβηκε να σώσει ένα γατάκι», αναφέρει γειτόνισσα του 26χρονου – «Είχε εγκαταλείψει προ πολλού τη δημοσιογραφία»

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του νεαρού άνδρα που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας πάνω σε κολώνα υψηλής τάσης στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον 26χρονο Απόστολο Φουρνατζόπουλο, πρώην δημοσιογράφο στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. Οι πρώτες εκτιμήσεις τις πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι ίσως να πρόκειται για άλλη μια περίπτωση απόπειρας κλοπής μετασχηματιστή. Ωστόσο η ταυτοποίηση του θύματος μάλλον αποκλείει αυτό σενάριο.

Ο 26χρονος έμενε πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται η κολώνα ενώ εξετάζονται διάφορα σενάρια για ποιο λόγο αναρριχήθηκε σε αυτή με συνέπεια να χτυπηθεί από την υψηλή τάση ρεύματος και να χάσει τη ζωή του.

Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε από τα κλιμάκια πυροσβεστικής στον στύλο υψηλής τάσης στο Παλαιό Φάληρο, όταν ειδοποιήθηκαν περίπου στις 2 τη νύχτα για έκρηξη στον μετασχηματιστή στις οδούς Αιώλου και Τρίτωτος.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε πολλή ώρα ενώ ο 26χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον Ευαγγελισμό, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος ήταν ο νεαρός δημοσιογράφος, ο οποίος με ρεπορτάζ του τον Δεκέμβριο του 2019 από τα φλεγόμενα Εξάρχεια, είχε γίνει viral και εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό.

Ωστόσο, τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς και το γιατί έχασε τη ζωή του παραμένουν. Μια γειτόνισσα του κ.Φουρνατζόπουλου, μιλώντας στο DEBATER, ανέφερε πως ο νεαρός δημοσιογράφος, το βράδυ που έχασε τη ζωή του, είχε ανέβει στον στύλο για να σώσει ένα γατάκι.