3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Θεμιστοκλέους: Κανένας εμβολιασμός με Johnson & Johnson

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας πως αναμένεται νεότερη ενημέρωση για το σκεύασμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο κ. Θεμιστοκλέουν είπε συγκεκριμενα, μιλώντας στο Mega, ότι με τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν θα γίνουν εμβολιασμοί από Δευτέρα παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» σημείωσε. Σημειώνεται ότι ο ΕΜΑ ανέφερε σήμερα (16/04) ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη 20 Απριλίου τις συστάσεις του για το παρασκεύασμα.

«Ελπίζουμε να καμφθεί η διστακτικότητα για το εμβόλιο της AstraZeneca»
Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι υπήρχε διστακτικότητα από τον κόσμο λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό.

«Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι «ελπίζουμε να καμφθεί η διστακτικότητα του κόσμου» καθώς και ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα κανονικά.

Μέχρι τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι μέχρι των 40 ετών
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση οι ηλικίες μέχρι 40 ετών, τονίζοντας πως από εκεί και πέρα θα μπορεί να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σε μικρότερες ηλικίες.