ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 31 συλλήψεις κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των ατόμων κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της προανάκρισης, σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 31 άτομα, ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, ανάμεσά τους είναι φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακοί.

Οι συλληφθέντες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν συνολικά 32 πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό μέγαρο

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία φοιτητών και εργαζομένων έξω από το αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για την παρέμβαση της αστυνομίας, το μεσημέρι, και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά τις τεσσεράμισι το απόγευμα, σε μικρή απόσταση απο το αστυνομικό μέγαρο, στην οδό Μοναστηρίου και σταμάτησαν μπροστά στις κλούβες της αστυνομίας, που είχαν κλείσει το δρόμο, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων, ενώ παρέμειναν εκεί, φωνάζοντας συνθήματα για την παιδεία και ενάντια στο νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές.

Αφού ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους στράφηκαν και κινήθηκαν συντεταγμένα, σε πορεία, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, ως το πρώτο μπλόκο της αστυνομίας – μετά από το οποίο δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων – και στη συνέχεια αποχώρησαν.