ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Γέννησε η ανεμβολίαστη 26χρονη με κορωνοϊό – Κρίσιμη η κατάσταση του 4 μηνών βρέφους που νοσηλεύεται διασωληνωμένο!

Με καισαρική γέννησε η 26χρονος έγκυος, που μεταφέρθηκε χθες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με τους γιατρούς, τόσο η ίδια όσο και το μωρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορωνοϊό, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται καλή.

Σημειώνεται ότι η 26χρονη δεν είχε εμβολιαστεί, λόγω φόβου, επειδή ήταν έγκυος.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 4 μηνών βρέφους που διεκομίσθη στο Ιπποκράτειο από Κομοτηνή και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Η χθεσινοβραδινή εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είχε 60 νέες εισαγωγές, ενώ 7 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις», σχολίασε ο κ. Τζελέπης για την περίπτωση της 26χρονης.

«Στο νοσοκομείο έχουμε την πραγματικότητα του κορωνοϊού, που είναι πολύ δύσκολη. Επί τόσους μήνες το ίδιο προσωπικό καλύπτει την κατάσταση. Εχτές είχαμε 800 ασθενείς στο σύνολο που ήρθαν στο νοσοκομείο. Όσες εισαγωγές μη Covid έγιναν θα πρέπει να μπουν σε κλινικές που είναι μειωμένες, καθώς έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορωνοϊό. Συνολικά νοσηλεύουμε αυτή τη στιγμή περίπου 140 περιστατικά Covid. Το προσωπικό είναι μειωμένο», είπε ο κ. Τζελέπης.

«Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.