ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Λουόμενος βρέθηκε νεκρός, τον έψαχνε η γυναίκα του

Κακή κατάληξη είχε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα ζευγάρι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Ένας 60χρονος πήγε για κολύμπι στην περιοχή, αλλά λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του άρχισε να τον αναζητά, καθώς δεν είχε επιστρέψει από το μπάνιο του, ενώ δεν μπορούσε να τον εντοπίσει στη θάλασσα.

Η γυναίκα κάλεσε το λιμενικό και στην επιχείρηση συνέδραμε και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Ο εθελοντής της ΕΟΔ, μετά από επικοινωνία και σε συνεργασία

με το Λιμενικό Σώμα, προσέγγισε με το ιδιωτικό του jet ski τον άντρα, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Το Λιμεναρχείο Σταυρού έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

“Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σταυρού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή, για περιστατικό αγνοούμενου 61χρονου κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή Ν. Βρασνών.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και των σκαφών ”ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ” Τ.Θ. 1 και ”ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 10” Τ.Θ. 1186 Α’. Ο 61χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ανωτέρω περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ν. Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού.”