3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο μητροκτόνος δηλώνει πως «λύτρωσε» τη μητέρα του – Ισχυρίζεται πως του ζήτησε να τη σκοτώσει

Από μια τυχαία καταγγελία στην αστυνομία του ενοίκου μιας πολυκατοικίας, ότι μέσα στο κτίριο υπάρχει ένας άνδρας που πιθανότατα είναι ύποπτος για ληστεία, συνελήφθη από την αστυνομία, ο 34χρονος μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη.

Ήταν καταζητούμενος επί 18 ολόκληρες ημέρες. Όταν συνελήφθη ήταν με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και έναν σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του.

Ο 34χρονος καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει ότι η δολοφονία της μητέρας του, ήταν απλά η υλοποίηση μιας συμφωνίας που έκανε με τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο.

«Η μητέρα μου δεν ήταν καλά ειδικά τον τελευταίο καιρό. Είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και με παρακαλούσε να την βοηθήσω να φύγει από τη ζωή, γιατί δεν άντεχε και ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα μου που ήταν νεκρός. Δέχτηκα να το κάνω για να την λυτρώσω».

Ο Δημήτρης Φύκατας ήταν ο άνδρας που αντιλήφθηκε  πως ο 34χρονος βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία του και ειδοποίησε την αστυνομία νομίζοντας ότι πρόκειται για κλέφτη.

«Από εδώ βγήκε ο δράστης. Και εμείς τον περιμέναμε έξω».

«Πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία»
Ο 34χρονος μητροκτόνος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία για μία επίσκεψη, όμως έπεφτε συχνά σε αντιφάσεις.

«Ζητήσαμε να μας δείξει το θυροτηλέφωνο που ήταν επίσκεψη όπως είπε κι έπεφτε σε αντιφάσεις ότι μπήκε μέσα να κάνει την ανάγκη του, ρωτούσα συνεχώς πράγματα, δεν γίνεται να είσαι άστεγος με κινητό αφής».

«Πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, διότι η ίδια η μητέρα απαίτησε να της αφαιρέσει τη ζωή. Η ίδια η μητέρα είναι εκείνη η οποία είπε ότι δεν αντέχω πλέον λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας και ψυχολογικών», είπε ο δικηγόρος του 34χρονου, Νικόλαος Πετρίδης.

Ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος κρατείται και θα απολογηθεί αύριο.