ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορείες και μικροένταση στον Λευκό Πύργο – «Φρούριο» το Βελλίδειο

Έφτασε η ώρα των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η συμπρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε «φρούριο» λόγω των πολλών, παράλληλων διαδηλώσεων και ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 20:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Από τις 18:00 και μετά άρχισαν να συγκεντρώνονται σε διάφορά σημεία της πόλης χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές κ.ά., με τελικό προορισμό το Βελλίδειο. Ήδη στο σημείο έχουν φτάσει αρκετοί διαδηλωτές.

Στο πλαίσιο των μέτρων για αποφυγή επεισοδίων, επί ποδός βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί. Στους δρόμους βρίσκονται 60 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στον ουρανό θα πετούν ελικόπτερα, drones και «παρατηρητές» – μυστικοί αστυνομικοί θα παρακολουθούν από ταράτσες. Επίσης, έχουν επιστρατευτεί οι «Αύρες», το ειδικό αστυνομικό όχημα εκτόξευσης νερού.

Παράλληλα, οι Αρχές στρέφουν την προσοχή τους και στο Διαδίκτυο, γύρω από καλέσματα σε συγκεντρώσεις, ενώ ενεργοποιείται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ, η αντιτρομοκρατική και η κρατική ασφάλεια, ενώ θα υπάρχουν και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όπου χρειάζεται.

Αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τη ΔΕΘ. Κλούβες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στην παραλιακή και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Επίσης, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι κλειστό με τοποθετημένα κιγκλιδώματα.

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Μικροένταση στον Λευκό Πύργο
Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αρνητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οι διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Λευκού Πύργου, κινούνται με πανό και ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, και υπέρ της Μακεδονίας και της ορθοδοξίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της παραλιακής λεωφόρου και κατευθύνονται προς το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.