ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τούρκος έτρεχε με… 192 χιλιόμετρα και έσπασε την μπάρα διοδίων!

Σε σενάριο ταινίας δράσης παραπέμπει η σύλληψη 31χρονου στη Θεσσαλονίκη, γύρω στις 7:40 το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη voria.gr, πρόκειται για υπήκοο Τουρκίας που μετέβαινε οδικώς στη χώρα του από την Αυστρία.

Όταν έφτασε στα διόδια Λαγκαδά, αν και οι πινακίδες στο σημείο επιβάλλουν στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, το κοντέρ του 31χρονου έφτανε τα… 192 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να σπάσει τη μπάρα και να αναποδογυρίσει, ενώ η μηχανή του εκτοξεύθηκε 50 μέτρα μακριά, προκαλώντας φωτιά σε ξηρά χόρτα.

Ο ίδιος, μην πιστεύοντας την τύχη του, έβγαλε από το όχημά του ένα χαλάκι για να προσευχηθεί που επέζησε. Στο μεταξύ, στο σημείο είχαν ήδη μεταβεί πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε. Ωστόσο, μόλις ο Τούρκος τελείωσε την προσευχή του πλάκωσε… στο ξύλο τους πυροσβέστες, καθώς, όπως φέρεται να ισχυρίζεται, πάτησαν πάνω στο χαλάκι, το οποίο θεώρησε ασέβεια.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει πως ανέπτυξε τόσο μεγάλη ταχύτητα, επειδή του είπαν πως η κόρη του χτύπησε και έπρεπε να γυρίσει άμεσα στην Τουρκία.

Ο 31χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή, απείθεια και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.