ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Θετικοί οκτώ υγειονομικοί στο Ρίο – Με κορωνοϊό τρίχρονο αγοράκι στη Ζάκυνθο!

Μετά τον «Άγιο Ανδρέα», κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ υγειονομικοί έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό. Εξετάζεται μάλιστα αν πρόκειται για κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και δείγματα έχουν σταλεί στην Αθήνα για ειδική ανάλυση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διασπορά της covid-19 στον «Άγιο Ανδρέα». Κρούσμα προέκυψε και στα χειρουργεία, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση του νοσοκομείου στην απόφαση σύσσωμο το προσωπικό να υποβληθεί σήμερα σε διαγνωστικά τεστ.

Εξάλλου, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο θα λειτουργούν δύο χειρουργικές αίθουσες, όπου θα πραγματοποιούνται μόνο έκτακτες επεμβάσεις.

Επίσης, στη Ζάκυνθο θετικό στον νέο κορoνοϊό διαγνώστηκε ένα τρίχρονο αγοράκι όπως διαπιστώθηκε από το μοριακό τεστ, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης πρόσφατου κρούσματος.

Το παιδί πήγαινε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, όπου θετική στην covid-19 είναι και μια νηπιαγωγός. Θα γίνουν τεστ και στα μέλη της οικογένειας του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μέσα στις τελευταίες ώρες στο νησί, έκτο για τον μήνα Φεβρουάριο και 37ο από την αρχή του 2021.