ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικοί τέσσερις αστυνομικοί σε τεστ για φυματίωση!

«Συναγερμός» για φυματίωση στο Αστυνομικό Τμήμα και στις Φυλακές μετά από μεταγωγή κρατουμένου που πέθανε στο νοσοκομείο. Παράλληλα τέσσερις αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στο αρχικό τεστ!
Το ρεπορτάζ του «eviazoom.gr» αναφέρει για το συμβάν στη Χαλκίδα:

«Μέσα στον Ιούνιο του 2020, Έλληνας μεσήλικας κρατούμενος των Φυλακών Χαλκίδας δεν αισθάνεται καλά και μεταφέρεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ακολούθως αποφασίζεται τελικά ο κρατούμενος να μεταφερθεί για νοσηλεία σε Νοσοκομείο των Αθηνών όπου την προηγούμενη εβδομάδα -μέσα στον Ιούνιο-, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η μεταγωγή του στην Αθήνα έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, οι οποίοι ωστόσο ενημερώθηκαν στη συνέχεια ότι ο κρατούμενος έπασχε από φυματίωση και πρέπει οι ίδιοι να κάνουν αρχικά την εξέταση «MANTOUX» το αποτέλεσμα της οποίας σχετίζεται με την έκθεση και μόλυνση με το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.

4 αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλκίδας που έκαναν το τεστ βγήκαν θετικοί και πλέον πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικό γιατρό (πνευμονολόγο-φυματιολόγο) για περαιτέρω εξετάσεις. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κάποιοι θα πάνε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Όπως είναι φυσικό η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει συναγερμό και ανησυχία σε ολόκληρη την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και όχι μόνο, ενώ προκύπτουν ερωτήματα για τα μέτρα προστασίας, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και γύρω από το ιστορικό νοσηλείας – κράτησης του κρατούμενου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ δεν έγινε γνωστό, αν ζητήθηκε να γίνουν ανάλογες εξετάσεις στις Φυλακές Χαλκίδας και όπου αλλού μεταφέρθηκε ο κρατούμενος, όπως και το αποτέλεσμα αυτών».