ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Θετικός βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο της Νέας Μάκρης

Θετικό βγήκε το τεστ κοροναϊού σε εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μάκρης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση στον δήμο Μαραθώνα και αποφασίστηκε το κλείσιμο της εν λόγω σχολικής μονάδας για γενική απολύμανση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε σχολική μονάδα του Δήμου μας, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 29-09-2020 η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων λόγω έξαρσης του κοροναϊού και αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας για γενική απολύμανση. Επίσης, η Επιτροπή επικαιροποίησε την καταγραφή των υλικών και μέσων προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκειά τους.

Ο Δήμος μας με κάθε διαθέσιμο μέσο και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους. Επισημαίνουμε την ανάγκη τήρησης των οδηγιών για την προστασία μας και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, καθώς και σε ανοικτούς όπου υπάρχουν συνθήκες συγχρωτισμού.

Όλοι καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και αγωνιούμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε όμως σε μια κοινή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ειδικά όσα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί, φροντίζοντας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, για το καλό όλων μας. Γιατί μόνο μέσα από την κοινή μας προσπάθεια θα βγούμε νικητές».