ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Θωμαΐδης: Δύσκολος ο χειμώνας για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Καμπανάκι κινδύνου για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κρούει ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαϊδης, ενώ, αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνει πως «προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως είπε όμως «το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην επικράτεια υπάρχουν περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο όπως είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα. «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, είναι πολύ χαμηλή και εκεί είναι αναμενόμενη η αύξηση», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Θωμαϊδης είπε επίσης ότι «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος».

Αναφερόμενος και στην εικόνα από τα λύματα ο κ. Θωμαΐδης επισήμανε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτή την εβδομάδα ωστόσο υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική αλλά μη στατιστικά σημαντική.

Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά, συμπλήρωσε.