ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θωμαΐδης: Τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική ενδέχεται να εκτιναχθούν με τρομακτικούς ρυθμούς

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική ενδέχεται να εκτιναχθούν με τρομακτικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιικού φορτίου στα λύματα, σημειώνει ο Νίκος Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο Mega και σημείωσε πως η εικόνα μέχρι στιγμής που επικρατεί, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ειδικούς.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος σημείωσε πως η αύξηση που εκτιμάται ότι θα έχουμε αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίου που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής θα είναι έως και 200%.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρόβλεψη, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, από το γεγονός, πως στις αρχές της εβδομάδας η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ», δήλωσε χαρακτηριστικά.