ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Θωμαΐδης: Το ιικό φορτίο στην Αττική αυξήθηκε 170%

Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μέχρι την Πέμπτη η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν άνω του 170% και πρόσθεσε ότι σήμερα θα γίνει η ανάλυση για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι η αύξηση έχει πάρει μορφή κύματος και παρουσιάζει εκρηκτική τάση που είχαμε δει και σε προηγούμενα κύματα στη χώρα μας. Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε ότι το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει και μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε πως θα μεταφραστεί αυτό σε αριθμούς νέων κρουσμάτων.
Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Στη συνέχεια ο Νίκος Θωμαΐδης πρόσθεσε ότι καταγράφεται εκρηκτική άνοδος τις τελευταίες ημέρες. Η εκτίμηση του καθηγητή είναι ότι από την αύξηση του ιικού φορτίου θα έχουμε περίπου 1.500 κρούσματα ημερησίως μόνο στην Αττική.

Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα κορωνοϊού στη χώρα μας. «Έχουμε φθάσει να μπαίνουν τώρα καθημερινά 130 άτομα στα νοσοκομεία και αυτό είναι το καθοριστικό να δούμε για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ», συμπλήρωσε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.