ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θρασύτατη πρόκληση η απαγόρευση τέλεσης λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά»

Για «θρασύτατη πρόκληση» και «διπρόσωπη πολιτική» κάνει λόγο η Παμποντιακή  Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), σε ανακοίνωσή της για την απαγόρευση των τουρκικών αρχών να χορηγήσει άδεια για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Π.Ο.Ε επισημαίνει ότι «η νέα αυτή απρόκλητη και αδικαιολόγητη αλλαγή στάσης από την πλευρά της επίσημης τουρκικής πολιτείας, έρχεται λίγες μόνον μέρες μετά από την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο» και προσθέτει:

«Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες της διπρόσωπης πολιτικής που εξυφαίνει η γείτονα χώρα. Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί ευθέως όχι μόνον το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων Ποντίων και ολόκληρου του Ελληνισμού, αλλά και την ιστορική μνημοσύνη θίγοντας παραδόσεις αιώνων και παίζοντας με τα ιερά σύμβολα ενός λαού που οι πρόγονοι του φέρουν το βάρος της Γενοκτονίας του».

«Απέναντι σε αυτήν τη θρασύτατη πρόκληση οι Έλληνες Πόντιοι και όχι μόνον, ολόκληρος ο Παγκόσμιος Ελληνισμός, εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και στεκόμαστε σθεναρά αντίθετοι στην ιταμή στάση της Τουρκίας. Απαιτούμε από την τουρκική πλευρά την άμεση ανάκληση της απαγόρευσης», καταλήγει.