ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ με διαθήκη: 91χρονη άφησε 1 εκατ. ευρώ στους… γείτονες!

lefta

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση της διαθήκης μίας 91χρονης στην Κάλυμνο, η οποία φέρεται να άφησε στους γείτονές της περιουσία ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ροδιακή, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στη σύνταξη της διαθήκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η γυναίκα άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, οι συγγενείς της (δεν είχε παιδιά) προσέλαβαν μία γυναίκα για να τη φροντίζει. Η γυναίκα αυτή έφυγε, όταν την προσέγγισαν οι γείτονες της ηλικιωμένης, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της και την διαχείριση της περιουσίας της.

Η γυναίκα είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, μεγάλης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ και δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ροδιακή, μόνο ο αδελφός της ηλικιωμένης της είχε αποστείλει στο λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδά της.

Είκοσι ημέρες πριν από τον θάνατό της, η γυναίκα συνέταξε νέα διαθήκη, με την οποία άφηνε όλη της την περιουσία στους γείτονές της. Η 91χρονη εξέπνευσε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2012. Το ζευγάρι των γειτόνων, όπως καταγγέλλεται, έσπευσαν να την κηδεύσουν χωρίς να περιμένουν την άφιξη των συγγενών της.

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας κατέθεσαν μήνυση για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω παρέπεμψε σε δίκη τους οκτώ εμπλεκόμενους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να συντάξει τη διαθήκη, καθώς είχε βγει πριν από μερικές μέρες από το νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με «στεφανιαία νόσο – αφυδάτωση – γεροντική άνοια – καταβολή». Το προηγούμενο διάστημα, προσθέτουν οι συγγενείς, είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η διαθήκη βεβαιώνει πως η 91χρονη «δεν υπάγεται σε κάποια περίπτωση του άρθρου 1719 Α.Κ. και δεν στερείται των αισθήσεών της», κάτι που όπως επισημαίνεται και στη μήνυση που έχει υποβληθεί «είναι ψευδές και έγινε εν γνώσει προκειμένου να συνταχθεί η διαθήκη».