ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ με την αγνοούμενη στη Νέα Μηχανιώνα – 4 νεκροί & καταστροφές από τη θεομηνία

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.
 

 

Στις έρευνες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο σύζυγος της 53χρονης ήταν αυτός που επικοινώνησε χθες το πρωί με το Α.Τ. Μηχανιώνας και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν και η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.
 
Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα, με τη γυναίκα να είναι άφαντη.

Ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε σχεδόν τη μίση Ελλάδα από το απόγευμα της Τρίτης έως και χθες, Τετάρτη, είναι τραγικός. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους , εκατοντάδες πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται βυθίζονται στη λάσπη και ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε απέραντες λίμνες.

Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας βρέθηκε κυρίως η Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Καλαμάτα, όπου και έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, και η Λακωνία όπου ακόμη ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις λάσπες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκαν η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου σημειώθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού κλιμακίου, που βρίσκεται από το μεσημέρι στο νομό.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Μεσσηνία  – Τρεις νεκροί – Αυτοκίνητα στη θάλασσα

Στη Μεσσηνία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας αλλά και της Τριφυλλίας.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, και όπως δήλωσε ο γιος του πέθανε από καρδιακό επεισόδιο και όχι από πνιγμό, πιθανότατα από τον φόβο του.

Μέσα στην πόλη της Καλαμάτας πολλά είναι τα σπίτια που πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 170 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η Πυροσβεστική ενίσχυσε το πρωί τις δυνάμεις της στην περιοχή της Καλαμάτας με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκλεισε έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης και δεν εκτελούνται σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας.

Έβρεξε προβλήματα στη Λακωνία – Έσπασε φράγμα του Ευρώτα

Ένας νεκρός στην περιοχή Βλαχιώτη και μεγάλες ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το κύμα κακοκαιρίας στην ανατολική Λακωνία και κυρίως στην περιοχή των Μολάων καθώς και τη Σκάλα όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη.