ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στη Νέα Μηχανιώνα – Τι βρήκαν στο αυτοκίνητο της 53χρονης αγνοούμενης (φωτό)

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί έρευνες για τον εντοπισμό γυναίκας, τα ίχνη της οποίας, σύμφωνα με τον σύζυγό της, χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, που πλήττεται από την κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Αστυνομικό Τμήμα Μηχανιώνας, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της και έκτοτε δεν είχε κανένα σημάδι ζωής από εκείνη.

Στις 5 τα ξημερώματα το αυτοκίνητό της βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, με τη γυναίκα να είναι άφαντη.

Ο σύζυγός της και η πυροσβεστική βρήκαν στο αυτοκίνητο μόνο τα παπούτσια της, ενώ τα παράθυρα ήταν ανοιχτά, σύμφωνα με το seleo. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία επικοινωνία του συζύγου με την 53χρονη, ήταν στις 02:00 τα ξημερώματα, όταν τον ενημέρωσε πως το αυτοκίνητο πλημμυρίζει και εκείνος την συμβούλευσε να ανοίξει τα παράθυρα.

Έξάδελφος της αγνοούμενης γυναίκας που μίλησε στον ΣΚΑΪ, είπε ότι όταν το αυτοκίνητο πλημμύριζε από νερά, η 53χρονη μίλησε με τον σύζυγό της ο οποίος της είπε να ανοίξει τα παράθυρα και να βγει από το όχημα.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Στούπα Μεσσηνίας

Τίποτα όρθιο δεν άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία στην παραλία της Στούπας στη Μεσσηνία. Μέσα στα ποτάμια λάσπης έχουν βρεθεί 11 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Δείτε τις φωτογραφίες της χρήστη του facebook, Ιωάννας Κοντομηνά. 

 

 

 

 

Τραγικός ο απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε πολλές περιοχές της Δυτικής και της κεντρικής Ελλάδας. 

 

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ υπάρχει και μία αγνοούμενη. Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο υπόγειο σπιτιού στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας, ενώ νεκρός είναι και ένας 80χρονος στο χωριό Θουρία και αγνοείται η γυναίκα που τον φρόντιζε.

«Έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους και μία γυναίκα είναι αγνοούμενη» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Όπως διευκρίνισε επρόκειτο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που διέμεναν σε ισόγειες οικίες. «Τα νέα που έρχονται είναι συντριπτικά», πρόσθεσε. Ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην ΕΡΤ, πρόκειται για μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικία της. Την άτυχη 63χρονη ανέσυρε η Πυροσβεστική.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ οι Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.α.).

Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις. Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης. Ακόμα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης.

 

Μεγάλες καταστροφές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη – Αγνοείται μία γυναίκα 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή βροχόπτωση ενώ από χθες τα ξημερώματα αγνοείται μία γυναίκα στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητό της είχε ακινητοποιηθεί καθώς ο δρόμος είχε πλημμυρίσει ενώ τελευταία φορά την είδαν την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το ΙΧ.

Οι ζημιές από τη νεροποντή είναι τεράστιες. Δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο, αμάξια έχουν καταστραφεί ενώ σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Επί ποδός παρέμενε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Από χθες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού. Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

 

Διαβάστε επίσης: