ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με την εξαφάνιση 47χρονου μουσικού του δρόμου

Πέντε μήνες έχουν περάσει από τη μέρα που είδαν για τελευταία φορά τον γνωστό μουσικό της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να δείχνει τι έχει συμβεί.

Κάποιοι τον εξαφάνισαν; Έφυγε μόνος του; Είναι ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

«Τον βλέπαμε καθημερινά, έπαιρνε το μπουζουκάκι του, έπαιρνε τον σκύλο του και κατέβαινε προς την Αριστοτέλους», είπε μία γειτόνισσα.

Ο Περικλής Τσιαπάνος, έπαιρνε καθημερινά το μπουζούκι του και κατέβαινε στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε μία καρέκλα καθόταν και έπαιζε τα αγαπημένα του τραγούδια. Ο κόσμος τον ήξερε, τον αναγνώριζε και σταματούσε να ακούσει τον σκοπό που έπαιζε.

«Τον βλέπαμε καθημερινά, άφηνε εδώ και το μπουζούκι του πολλές φορές και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει», προσθέτει.

Ο 47χρονος έπαιζε μουσική καθημερινά για πολλά χρόνια στην πλατεία Αριστοτέλους. Όλοι μιλούν για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν έδινε ποτέ δικαιώματα.

Πέντε μήνες εξαφανισμένος

Ο γνωστός «ρεμπέτης της Θεσσαλονίκης» αγνοείται τους τελευταίους πέντε μήνες. Κανείς δεν γνωρίζει για τυχόν προβλήματα ή διαφορές. Δεν είχε πει ποτέ πως ήθελε να φύγει.

«Πολύ καλό παιδί ήταν. Πολύ καλό, ήσυχο. Κάθε μέρα με τον σκύλο του, τον αγαπούσε. Όλοι ρωτούσανε πού είναι ο Περικλής κανένας δεν ήξερε».

Η αγωνία άρχισε να μεγαλώνει όταν βρέθηκε νεκρός ο σκύλος του 47χρονου. Όσοι τον γνωρίζουν, λένε πως δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το αγαπημένο του κατοικίδιο.

«Ανοίξανε και είδανε το σκυλί σκοτωμένο και αίματα παντού», είπε η γειτόνισσά του.

Τα ερωτήματα πολλά. Οι φίλοι του 47χρονου ανησυχούν για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Λένε πως δεν θα έφευγε ποτέ αφήνοντας πίσω τον αγαπημένο του σκύλο.

«Εγώ κάνω κάτι σενάρια τρελά. Ότι κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι, σκότωσε τον σκύλο και τον Περικλή και μου είπαν από την αστυνομία ‘’όχι το σκυλί πέθανε από ασιτία’’. Δεν πιστεύω ότι ο Περικλής άφησε τον σκύλο και έφυγε, όχι».

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έψαχνε σπίτι να μετακομίσει, κάτι που τελικά δεν έκανε, γιατί δεν δέχονταν τον σκύλο στο διαμέρισμα.

«Τον αγαπούσε τόσο πολύ τον σκύλο που βρήκε άλλο σπίτι και δεν τον αφήνανε με τον σκύλο και λέει καλύτερα θα μείνω έξω με τον σκύλο παρά χωρίς τον σκύλο».

«Ήταν ήσυχος άνθρωπος, δεν ενοχλούσε κανέναν. Πάντα με τον σκύλο. Και αυτό ήταν που μου έκανε εντύπωση, ότι κάποιος με κατοικίδιο δεν θα το άφηνε ποτέ».

«Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σκύλο. Ήταν παντού μαζί με τον σκύλο. Ακόμα και εδώ όταν ερχόταν να κουρευτεί, ερχόταν με τον σκύλο».

Εθελοντές, διασώστες ψάχνουν για τον Περικλή εδώ και πέντε μήνες. Δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, κάτι, που τους ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Οι έρευνες συνεχίζονται φυσικά όταν υπάρχει ένας αγνοούμενος, όσο καιρός και να περάσει, για εμάς δεν έχει κλείσει η υπόθεση. Δεν μπορεί να ανοίξει η γη να καταπιεί έναν άνθρωπο», είπε ο πρόεδρος ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος.

«Χαρούμενος ήταν, περνούσε τα οικονομικά προβλήματα που είχε», είπε μία φίλη του.

Όσο περνάει ο καιρός, η υπόθεση εξαφάνισης εξελίσσεται σε θρίλερ, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.