ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία της 43χρονης που την στραγγάλισε ο άντρας της

Ανείπωτος ήταν ο θρήνος και η οδύνη στην κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία το απόγευμα της Πέμπτης δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της, προκαλώντας σοκ στην Καβάλα, αλλά και στο πανελλήνιο, καθώς πρόκειται για την 20ή γυναικοκτονία μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο! Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, οι δυο γιοι της Άιντας Παπαδοπούλου, 6 και 10 ετών, τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στην Άιντα με τους γονείς του θύματος να είναι τραγικές φιγούρες, καθώς ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η κόρη τους δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο. «Δεν το χωράει ο νους μας. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφούλα», έλεγε ο αδερφός της άτυχης 43χρονης.

«Στη γιορτή της μητέρας… κηδεύουμε μια μάνα»
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του δικηγόρου, Μανώλη Βονικάκη, ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ εκ μέρους της οικογένειας του θύματος: «Την ημέρα που η ανθρωπότητα γιορτάζει τη γιορτή της μητέρας, ο Αμυγδαλεώνας κηδεύει μια μάνα! Μία μάνα που έπεσε θύμα της υποτιθέμενης αγάπης ενός συζύγου δυνάστη, ενός συζύγου διαφεντευτή, ενός συζύγου που θεώρησε ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα πάνω στην αδικοχαμένη Άιντα.

Θα σπεύσουμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλοι οι ειδικοί να ταξινομήσουμε και αυτό το έγκλημα το οποίο έρχεται να προστεθεί στη ζοφερή πινακοθήκη των φονικών με θύματα γυναίκες στην κατηγορία των εγκλημάτων πάθους. Μόνο που δεν είναι απλά μόνο αυτό, είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό. Η αποτρόπαια και βάναυση αφαίρεση της ζωής της αδικοχαμένης Άιντας είναι η πιο ζοφερή εκδοχή της έμφυλης σύγκρουσης του θύματος γυναίκας και του θύτη συζύγου. Ας ευχηθούμε η Άιντα Παπαδοπούλου να είναι το τελευταίο θύμα στη σκοτεινή αυτή λίστα».