ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα απάτης ηλικιωμένη στη Λάρισα

Θύμα απάτης έπεσε μια 71χρονη Λαρισαία, από την οποία οι επιτήδειοι άρπαξαν 20.000 ευρώ.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 18 Νοεμβρίου, όταν η 71χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από υποτιθέμενο γιατρό ο οποίος της ζήτησε 58.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί κατ’ επειγόντως η κόρη της.

Οι απατεώνες φρόντισαν να απασχολήσουν και τα δύο τηλέφωνα της 71χρονης (σ.σ. σταθερό και κινητό) και ελέγχοντας πλήρως τις αντιδράσεις της, την έπεισαν πως όντως η κόρη της χρήζει επέμβασης.

Η άτυχη γυναίκα είπε πως εκείνη την ώρα στο σπίτι της είχε μόνο 20.000 ευρώ, ποσό με το οποίο συμβιβάστηκε ο υποτιθέμενος γιατρός. Έτσι τοποθέτησε σε σακούλα τέσσερις δεσμίδες των 5.000 ευρώ και παρέδωσε τα χρήματα σε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία την περίμενε στην είσοδο της πολυκατοικίας της στο Κέντρο της Λάρισας.

Η απάτη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά τις υποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία- αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας προσήγαγαν χθες βράδυ έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος βρέθηκε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα Σερρών να έχει στη διάθεσή του μια σακούλα με 20.000 ευρώ σε δεσμίδες.