ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα δολοφονίας η Αμερικανίδα βιολόγος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έρευνα στη σορό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον. Και οι ιατροδικαστές αποδίδουν τον θάνατο σε ανθρωποκτονία.

Οι ιατροδικαστές Σταμάτης Μπελιβάνης και Αντώνης Παπαδομανωλάκης έχουν ενημερώσει τον στρατηγό και διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη. Για τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής. Σύμφωνα με τα οποία ο χρόνος θανάτου της Σούζαν Ίτον είναι ο ίδιος με τη μέρα εξαφάνισης της.

Η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν υπήρξε τραύμα από σφαίρα στο σώμα της. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Παπαδομανωλάκης, όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και δεν επιτρέπεται η παραπέρα γνωστοποίηση δεδομένου ότι το ειδικό κλιμάκιο που έχει μεταβεί από Αθήνα στα Χανιά για τις έρευνες ακολουθεί συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

«Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για ανθρωποκτονία, καθώς επίσης ότι δεν έχουμε σημάδι από σφαίρα…», εξήγησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για ασφυκτικό θάνατο ή για ευρήματα τραυματισμού από άλλο όργανο.