ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα εκβιασμού 23χρονος στην Άρτα: Πίστευε ότι μίλαγε με γυναίκα στα social media!

Η ανταλλαγή οπτικού υλικού με ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές με κάποιαν που νόμιζε ότι ήταν μια νεαρή και όμορφη γυναίκα που κατοικεί σε χώρα του εξωτερικού, παραλίγο να στοιχίσει ακριβά σε έναν 23χρονο Έλληνα κάτοικο της Άρτας, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο εκβίασης και απειλών.

Ο νεαρός έστειλε αίτημα φιλίας τον περασμένο Ιανουάριο στην υποτιθέμενη γυναίκα που είχε δημιουργήσει προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επικοινώνησε μαζί του κι έτσι άρχισαν την ανταλλαγή μηνυμάτων που συνόδευαν φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο. Όμως, η «συνομιλήτρια» άρχισε να εκβιάζει τον 23χρονο, απαιτώντας το ποσό των 500 ευρώ, για να μην τις κοινοποιήσει τις φωτογραφίες του στους διαδικτυακούς φίλους του.

Το θύμα δεν υπέκυψε στις απειλές και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια που ξεκίνησε έρευνα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, διαπιστώθηκε ότι η «γυναίκα από το εξωτερικό» ήταν ένας… 24χρονος Έλληνας! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.