ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα… γυμνού εκβιασμού μέσω Facebook ζευγάρι στο Βόλο!

Θύμα εκβιασμού με γυμνές φωτογραφίες στο Facebook, έπεσε ένα ζευγάρι στο Βόλο.

Ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον διαδικτυακό λογαριασμό του θύματος, κατέβασε τις φωτογραφίες και άρχισε να εκβιάζει για να κερδίσει χρήματα.

Έκανε πράξη την απειλή του και σε ομαδική συνομιλία, ανέβασε εικόνες από προσωπικές στιγμές των δύο θυμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός άνδρας πάτησε ένα link που εστάλη από φίλη του στο messenger.

Με τον τρόπο αυτό, ο δράστης υπέκλεψε προσωπικό υλικό από συνομιλίες που είχε με τη σύντροφό του και κάνοντας ομαδικές συνομιλίες με διάφορα άτομα, δημοσίευσε ερωτικές φωτογραφίες του ζευγαριού, ζητώντας ως αντάλλαγμα 300 ευρώ, για να τις κατεβάσει.

Το θύμα μίλησε στο thenewspaper.gr και ανέφερε: «Καθόμουν σπίτι μου και μου ήρθε ένα μήνυμα από μία γνωστή μου στο messenger. Μου ζήτησε να πατήσω σε ένα λινκ που μου έστειλε προκειμένου να τη στηρίξω σε έναν διγωνισμό που λάμβανε μέρος. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα μου έρθει ένα μήνυμα με έναν κωδικό, όπως κι έγινε και της τον έστειλα πίσω.

Μου μιλούσε σαν να ήταν η ίδια. Είδα στο email μου λίγο μετά, ότι μου άλλαξαν τους κωδικούς και μου ήρθε ειδοποίηση ότι μπαίνουν από άγνωστη συσκευή. Μέχρι να το καταλάβω, είχαν πάρει υλικό με ερωτικό περιεχόμενο δικό μου και της κοπέλας μου.

Επικοινώνησαν μαζί μου με μήνυμα και ζήτησαν τρεις κάρτες των 100 ευρώ και θα μου επέστρεφαν 330 ευρώ στη συνέχεια. Το ίδιο μήνυμα είδα ότι το έστειλαν και στις επαφές μου. Το κατάλαβα και προσπάθησα να τα σβήσω όλα.

Μου έστειλε μήνυμα στο viber στη συνέχεια με το ψευδώνυμο “Μαράκι” και μου λέει: “εγώ είμαι ο χάκερ. Αν δεν δώσεις λεφτά, αυτές οι φωτογραφίες δε θα είναι τίποτα. Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας”. Τον μπλόκαρα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην κοπέλα μου λέγοντας ότι θέλει χρήματα 300 ευρώ.

Η κοπέλα μου κέρδισε χρόνο λέγοντας ότι θα τα βάλει. Έκανε στη συνέχεια ομαδική συνομιλία με διάφορα άτομα (φίλους του Facebook) και ανέβαζε σε αυτή τις γυμνές φωτογραφίες μας. Μετά από αρκετές ώρες απέκτησα πρόσβαση στο email μου και μπόρεσα να ανακτήσω τους λογαριασμούς μου.»

Τα θύματα έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Βόλου και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.