ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα τηλεφωνικής απάτης ηλικιωμένη στον Βόλο: Της «άρπαξαν» 20.000 ευρώ!

Θύμα τηλεφωνικής απάτης, έπεσε μία 78χρονη από τη Σούρπη, στο Βόλο, με αποτέλεσμα να δώσει στους δράστες 20.000 ευρώ.

Η γυναίκα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο έμαθε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, η 78χρονη γυναίκα σήκωσε το σταθερό της τηλέφωνο και άκουσε μία γυναικεία φωνή να ωρύεται και να την αποκαλεί «μαμά». Τότε μία αντρική φωνή, της μετέφερε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

Αρχικά η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο. Οι δράστες, όμως, επέμειναν. «Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή» φέρεται να της έλεγαν την ίδια στιγμή που από το βάθος της κλήσης ακουγόταν μία γυναικεία φωνή να φωνάζει «μαμά βοήθησέ με».

Η 78χρονη ηλικιωμένη μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πείστηκε και έτρεξε άμεσα σε κοντινό ΑΤΜ, προκειμένου να «σηκώσει» το ποσό των 20.000 ευρώ.

Οι οδηγίες των δραστών ήταν να μπει το ποσό σε σακούλα σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πλησίον κάδων απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η γυναίκα μπήκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε ταξί ούσα εμφανώς πανικοβλημένη. Μεταφέρθηκε στην περιοχή των Αλυκών στον Βόλο και άφησε τη σακούλα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Πολύ γρήγορα, όμως, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι τα χρήματά της έκαναν «φτερά» καθώς η κόρη της δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες αναζητούν τον δράστη.