ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύματα απάτης 32 μαθητές Λυκείου – Έμειναν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο της Φραγκφούρτης!

Θύματα απάτης έπεσαν 32 μαθητές και 3 καθηγητές του 59ου Λυκείου Αθηνών οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης από το Σάββατο, αφού το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο συνεργάζονταν τους εξαπάτησε!

Οι μαθητές με τους καθηγητές τους αναχώρησαν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου για το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης και επρόκειτο να επιστρέψουν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Το τουριστικό γραφείο με έδρα την Αθήνα, που ανέλαβε την εκδρομή του σχολείου και προπληρώθηκε για την πραγματοποίησή της, προφασίστηκε ασθένεια ενός μαθητή και ακύρωσε όλα τα εισιτήρια των μαθητών και των καθηγητών.

«Είμαστε στο λόμπι, το πρακτορείο μας άλλαξε 3 φορές το πρόγραμμα», είπε στον ΑΝΤ1 και την Μαρία Θεμελή, μαθητής της  Γ’ Λυκείου.

Το τελευταίο τηλεφώνημα με τον υπεύθυνο του πρακτορείου έγινε το Σάββατο (23/02), η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν οι μαθητές λόγω της κακοκαιρίας που σάρωνε τη χώρα.

«Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο… Το ξενοδοχείο απλήρωτο» είπε στον ΑΝΤ1 μαθήτρια, ενώ συμμαθητής της ανέφερε ότι «και οι κωδικοί από τα αεροπορικά ήταν ψεύτικοι…»

Οι γονείς των παιδιών, μάλιστα, πήγαν στην Λ. Συγγρού στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου για να πάρουν απαντήσεις και να βρουν λύση. Ο χώρος, όμως, ήταν σκοτεινός και κλειδωμένος.

Κάθε παιδί είχε πληρώσει 400 ευρώ για να πάρει μέρος στην συγκεκριμένη εκδρομή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσα από την ΕΡΤ, στην οποία απευθύνθηκαν οι γονείς των μαθητών και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της, το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε τα έξοδα επιστροφής τους στην Αθήνα.

Το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως καλύπτοντας την διαμονή των παιδιών στη Φρανκφούρτη και τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Αθήνα σήμερα το πρωί.