3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για μάνα και γιαγιά του νεογέννητου που βρέθηκε νεκρό στην Πετρούπολη!

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλλε το μεικτό ορκωτό το δικαστήριο της Αθήνας στην 19χρονη που κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της παιδοκτονίας, αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στη μητέρα της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού ενώ το δικαστήριο ομόφωνα έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους, αφήνοντας τις δύο γυναίκες ελεύθερες μέχρι τη δική τους σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον το δικαστήριο επέβαλλε και στις δύο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα.

«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω» ανέφερε η κοπέλα στην απολογία της υποστηρίζοντας πως κατάλαβε δύο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος.

«Κατάλαβα όταν ξάπλωσα μια ημέρα κάτι να κουνιέται.. Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου», ανέφερε στο Δικαστήριο.